top of page
Фото автораVolodymyr Salyga

Чи маю я переробляти своє молоко на фермі?

Зважаючи на коливання цін на молоко, багато виробників молока хочуть зробити свою переробку на фермі та отримати більш надійний, менш циклічний дохід. Рух за місцеву їжу також збільшив попит на такі продукти від місцевого виробника. По всій країні виробники молока розглядають можливість переробки молока на фермах, щоб збільшити вартість молока, виробленого на їхніх фермах. Виробники молочних продуктів можуть розливати молоко в пляшки або переробляти його на сир, морозиво, масло, йогурт або вершки.


Як правило, додавання вартості продукту полягає в перетворенні продукту з його початкової форми на альтернативну форму, яка дозволить йому приносити більшу цінність і дохід для бізнесу. Завдяки цьому процесу споживачі отримують високоцінний продукт, а виробники молочної продукції можуть отримати додатковий прибуток для свого бізнесу. Ці продукти часто мають ще одну додаткову маркетингову ознаку (тобто органічні, трав’яні або натуральні), окрім місцевого виробництва. Коли окрема ферма ставить собі підприємство з переробки молока на фермі, нові зв’язки зі споживачами та місцевими родинами отримують додаткові нематеріальні вигоди. Переробка молока на фермі покращує взаємодію між фермерами та споживачами та сприяє освіті споживачів.


переробка молока, молочна ферма, переработка молока, современная ферма

Є багато виробників модульних ліній з переробки молока, від відчизняного виробника Вайз до найдорожчих і найбільш автоматизованих ліній від Lely orbiter.


Але рішення починати переробку молока на фермі чи ні - не слід приймати легковажно. Як і в багатьох малих підприємствах, відсоток невдач на підприємствах з переробки молока на фермах високий. Необхідно враховувати додаткові ризики безпеки харчових продуктів і відповідальності.


Хоча виробників все рівно приваблює потенціал підвищення вартості їх молока. І багатьом вдається виходити на прямі продажі та заробляти маржу, яку раніше заробляв переробник і дистрибютор. Крім того, успішне функціонування підприємства з переробки молочної продукції на фермі вимагає зовсім іншого набору навичок, ніж навички, необхідні для керування фермою молочних корів.





16 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page