top of page

Світовий рекорд урожайності кукурудзи 33,3 т/га за методом Девіда Хули

Updated: Dec 8, 2022



Рекордна урожайність кукурудзи у світі, кукурудза в США, рекордна урожайність кукурудзи

В 2015 році американським фермером Девідом Хулом зі штату Вірджінія був поставлений світовий рекорд урожайності кукурудзи на зерно- 33,3 т/га.

Хула каже, що основне завдання полягає в тому, щоб утримувати рослину кукурудзи зеленою на протязі максимально довгого часу. До тих пір, поки стебло рослини здорове і зелене, кукурудза продовжує перетворювати енергію сонця в урожай.

Рослини Хула виглядають, такими ж зеленими та здоровими з 21% вологості зерна, наче вологість у них 36%.


Підтримка стебла здоровим означає, що зерно може віддавати вологу назад через качан в стебло, відбувається процес природної сушки. Це різко контрастує з тим, що ми бачимо в більшості інших випадків, коли рослини починають відмирати на початку вересня.

Основні елементи технології вирощування кукурудзи для отримання рекордного врожаю:

Густота посіву: 125 000 насінин на 1 га.

Обробка насіння: Насіння обробляють добривами Pentilex, (NPK 0-37-37)+ цинк, які прискорюють проростання. Насінневий матеріал також обробляли Пончо 1250 (інсектицид Bayer)+ VOTIVO (бактеріальний антинематодний препарат Bayer), навіть незважаючи на те, що ГМО гібрид Pioneer 20889YHR як стверджують, вже має широкий спектр захисту від шкідників.

Стартер добрива: (NPK 60-30-0) плюс 2,4 кг сірки, 0,24 кг. цинку і 0,04 кг. бору - вноситься збоку рядка 7,5 см та 5 см нижче рівня насіння. Ця операція також включає в стартер ще один продукт BioRed, це комплекс грунтових мікробів. (12-14-12% Azotobacter Vinelandii/ Clostridum Pasteurianum/ Lactobacillus Acidophilus) Ці мікробіологічні препарати, пришвидчують перетворення поживних речовин в доступну для рослин форму.

У рядок: 7,4 кг (NPK 3-18-18). (Примітка: біологічні препарати вже довели свою силу та ефективність на полі. Це чудова можливість внести мікоризи і корисні кореневі бактерії, щоб заохотити заселення ними нових коренів. Багато американських фермерів оцінюють додаткову урожайність зерна на рівні від 1,5 до 2,5 т/га. Посів кукурудзи з внесенням добрив у рядок не уповільнює швидкість роботи сівалки, тому що кількість добрив, яка вноситься з посівом досить скромна.

Фаза 3 - 4 листка Обприскування листя : мікробіологічним препаратом Biomate та Мікро-8. Biomate потім входить до складу кожного наступного позакореневого підживлення. Biomate містить мікроорганізми та цукор, щоб годувати мікроорганізми на листках і в грунті. Azotobacter Vinelandii/ Lactobacillus Acidophilus/ глюкоза/ фруктоза/ мальтоза/ цукроза. Micro-8 являє собою суміш мікроелементів магній, сірка, бор, мідь, залізо, марганець, молібден, цинк.

6й листок. міжрядне внесення: Цей прохід включає в себе 160 кг азоту і 8 кг сірки. Крім того, BioMate та Assist 45 (суміш фульвокислот 4% та гумінокислот 0,5%) В цей прохід також вносять гербіцид, фунгіцид та ще одне внесення BioMate і Micro-8 +.

Перед викиданям волоті: міжрядне внесення 30 кг N в рідкій формі і 30 кг. K - два рази. Знову ж застосовуються ще один раз, BioMate і Micro-8 + .

Викидання суцвіття на качані: авіаобробка сумішшю (NPK 3-18-18), амінокислоти, фунгіциду Headline (діюча речовина реpyraclostrobin, BASF) і інсектициду Tombstone (pyrethroid) . Внесення повторюється через 10 днів на стадії передмолочної стиглості, але з меншою кількістю (NPK 3-18-18) плюс бор.

Як бачимо, технологія отримання рекордного врожаю вимагає від виробника знань, зусиль, дисципліни і додаткових витрат, тому всі технологічні прийоми мають бути виважені і прораховані. Навіть серед фермерів США кожен з яких має середньому 400 га, тільки один з п'яти робить позакореневі підживлення. Але багато з них ще живуть стереотипом, що єдиний спосіб отримати поживні речовини для кукурузи- це через корінь.


Аграрний центр Innovation, перевірка кукурудзи, прибуток на кукурудзі.

Аграрний центр Іновейшн

+38097493129 запропонує декілька варіантів збільшення урожайності кукурудзи за методом Девіда Хули та інших найкращих американських виробників кукурудзи, щоб допомогти Вам підняти прибутковіть вирощування цієї популярної культури.







11 views0 comments
bottom of page